CLIM.nl - Waarom een responsive webdesign?

Waarom een responsive webdesign?

Internet wordt het meest mobiel bezocht

In de afgelopen jaren zijn de afmetingen van beeldschermen van desktop computers en laptops al sterk verandert. Daarnaast is er met de komst van tablets en smartphones hele nieuwe groep apparaten op de markt gekomen, waarmee mensen het internet kunnen gebruiken. Onderzoek wijst uit dat tegenwoordig 4 op de 5 Nederlanders een smartphone heeft. 61% van de huishoudens heeft een tablet in huis; sommige zelf meer dan één. Medio 2015 heeft het aantal mobiele internetgebruikers het aantal mensen dat op een desktop/laptop internet overschreden. Kortom, een mobielvriendelijke website verdient serieuze aandacht.

Mobielvriendelijke website scoren beter in Google

Sinds april 2015 heeft Google haar zoekalgoritme aangepast, waardoor er een voorkeur wordt gegeven aan mobielvriendelijke websites. Dit doet Google vanuit haar streven om altijd de beste zoekresultaten te laten zien. Een website met een responsive webdesign krijgt daarom een hogere ranking dan een vergelijkbare website die niet voor mobiel gebruik is geoptimaliseerd.

Gebruiksvriendelijkheid dankzij responsive webdesign

De lay-out van de website wordt telkens dusdanig afgestemd dat de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk is. Alle teksten zijn goed leesbaar (lettergrootte) en afbeeldingen worden geschaald binnen de beschikbare ruimte van het scherm. Je hoeft uitsluitend naar beneden te scrollen, niet naar links of rechts. De menu’s en knoppen van de navigatie zijn eenvoudig met muis of vinger te bedienen, omdat ze groot genoeg zijn en er voldoende ruimte rondom vrij is.

Op zoek naar een website met responsive webdesign?

Of heb je vragen over je huidige website? Neem contact op met CLIM.nl voor je vragen of advies.

Ook voor vragen over de vindbaarheid van je website en het verbeteren daarvan (SEO)